9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

A kezdetek (1920-1930)

  • Az 1920/21. tanévtől indult meg a felsőkereskedelmi tagozat, amely a leánygimnáziummal közös igazgatás alatt ált. 1921szeptemberében Cseh Elek igazgató vezetésével elindult a Női Felsőkereskedelmi Iskola.
  • 1922-től Turczer János igazgató irányításával, saját tantestülettel kezdődött meg a tanítás.
  • 1927/28. tanévben a visszafejlődés volt jellemző.
  • 1930 novemberében költözhettek be saját otthonukba a leány-középiskolák.
Bővebben...

1921-ben alapított iskolánk a megye és a város kereskedelmi, vendéglátói és idegenforgalmi képzésének bázisiskolája volt a múltban és a jelenben egyaránt. Megújult intézményünk jelentős tradíciókkal rendelkezik az idegen nyelvi oktatásban és a gyakorlat orientált szakképzésben. 

Intézményünk jogelődjét 1921-ben hozták létre. 1921 és 1940 között Állami Négy évfolyamú Női Felsőkereskedelmi Iskola néven működött. A kereskedelmi szakmunkásképzés 1954/55-ös tanévben indult. A szakmunkásképző és a szakközépiskola összevonására 1976 január 1-jén került sor. A jelenlegi épületbe 1982-ben költöztünk, és ekkor indult el a vendéglátóipari szakközépiskolai képzés is, melynek népszerűsége azóta is töretlen.

Iskolánk profilja 1989-ben az idegenforgalmi, 1991-ben a külkereskedelmi képzéssel bővült. A kéttannyelvű idegenforgalmi szakközépiskolai képzés beindításával új fejezet kezdődött iskolánk életében. A legkiválóbb tanáregyéniségeink vettek részt az új tagozat rendszerének kidolgozásában. Tantervi javaslatokat készítettek, valamint tankönyveket írtak, megteremtve a lehetőségét egy magasabb színvonalú szakmai képzésnek, amely jelenleg is a legnépszerűbb tagozataink közé tartozik. Az eredményességét bizonyítják a felsőoktatásba felvételt nyert tanulóink jelentős száma is.

Bővebben...

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!