9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

A 2011. évi CXC. törvény a Nemzeti köznevelésről előírja a középiskolás diákoknak – 2016. január 1. után az érettségi vizsga megkezdésének előfeltételeként – az 50 órás közösségi szolgálatot.

A közösségi munka fő területei: egészségügyi; szociális és jótékonysági; oktatási; kulturális és közösségi; környezetvédelmi; természetvédelmi; polgári és katasztrófavédelmi; közös sport és szabadidős tevékenység óvodáskorú, SNI-s gyermekekkel, időskorúakkal.

Teendőid:

  1. A tájékoztatón bemutatott oldalakon keresgélve válaszd ki azt a szervezetet, akinek segítője szeretnél lenni:
    (http://www.vdksz.hu/index.php/fogado-intezmenyek/fogado-intezmenyek) vagy az aktuális feladatok között keresgélj: https://www.facebook.com/orlaykozossegi
  2. Ezek után az iskolai weboldalról töltsd le és nyomtass egy KÖZÖSSÉGI NAPLÓT, melyet feltétlenül vigyél magaddal. Minden fogadószervezethez külön napló szükséges! Ne feledd: 1 napon maximum 3 órát dolgozhatsz!
  3. A naplókat az előre kihirdetett időpontokban add le az osztályfőnöködnek! (lásd lent)
  4. Minden év végén a bizonyítványodban egy záradékba bekerül, hogy hány órát végeztél el a tanév során. Az 50 óra elteltével igazolást kapsz, hogy az érettségit megkezdheted.

Iskolaváltás esetén a VDKSZ által kiállított igazolás, valamint a naplóid alapján viszed magaddal a közösségi szolgálati óráidat. Ha más iskolából jössz hozzánk, nekünk is szükségünk lesz a korábbi igazolásaidra!

Ha kérdésed van fordulj az osztályfőnöködhöz, vagy iskolánk közösségi koordinátorához (Sárayné Süle Gabriella tanárnő – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)! Segítünk egyéniségedhez illő területet keresni, segítünk fogadó szervezetet keresni! Fontos, hogy arányosan elosztva, tanévenként 12-14 órát teljesíthettek, lehetőleg tanév során! Ha valamiben nem vagy biztos, KÉRDEZZ mielőtt „be nem számítható” munkát vállalsz el!!!

Iskolai koordinátor: dr. Sárayné Süle Gabriella

További részleteket, törvényi szabályozásokat www.vdksz.hu oldalon találsz.

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!