9700 Szombathely,
Nagykar utca 1-3.

Eduroam

EDUROAM

Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli tag intézményébe ellátogatva ugyanazt a Wifi felhasználónevet és jelszót használják, mint amit a saját intézményükben használnának. Így az eduroam szövetség tagok felhasználóinak csak egyszer kell beállítaniuk a Wifi hozzáférést és utána minden eduroam intézményben mindenféle beállítás és konfiguráció nélkül működik a Wifi hozzáférésük.

Az eduroam a Sulinet Dashboard-on beállított felhasználónevet és jelszót használja – ugyanazt, mint amit a levelezéshez használ a felhasználó. Ezért használatának egyik feltétele, hogy érvényes sulinetes e-mail címmel rendelkezzünk.

A másik feltétel, hogy azon az eszközön (notebook, okos telefon), amin használni akarjuk az eduroam szolgáltatásait, be kell állítani a hálózathoz a hozzáférést. A beállítást csak egyszer kell elvégezni, ezután minden olyan intézményben, ahol működik az eduroam, csatlakozhatunk az internethez.

Iskolánkban elérhető az eduroam a tanáriban, az irodákban, a könyvtárban, az aulában, és az iskola udvarának nagy részén.

A felhasználónév igénylése az intézmény alkalmazottai részére a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen történik, a használni kívánt eszköz típusának leírásával kiegészítve.

A jogviszony megszűnése esetén a felhasználónév törlésre kerül!

További információ a rendszerről: http://www.eduroam.hu

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket!